Recept: paasbonbons

Het is bijna Pasen! En daarom een leuk receptje, namelijk paasbonbons. Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar het leek me niet zo moeilijk, dus ik dacht, waarom niet!


Wat heb je nodig?

© 250 gram chocolade, ik heb gebruik pure chocolade want dat vind ik het lekkerste.
© 1 eetlepel suiker
© 125 gram boter
© 150 milliliter slagroom
© hageslag of iets anders waar je de bonbons mee kan versieren

Hoe maak je het?

Als eerste smelt je de chocolade. Terwijl de chocolade aan het smelten is, doe je de slagroom samen met de suiker in een kom dit klop lobbig. Niet helemaal stijf, maar ongeveer yoghurtdikte.

Snij de boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng dit goed zodat de boter ook goed smelt. Haal dan de kom van de pan af en roer een beetje van de geslagen slagroom door het chocolade mengsel. Vervolgens roer je alles door elkaar heen. Zet het dan even in de koelkast om een beetje op te laten stijven.


Na ongeveer 10 minuutjes à een kwartiertje haal je het mengsel er weer uit. Dan kun je er op twee manieren bonbons van maken. Ik heb een siliconen vorm, waar ik het mengsel in doe, maar je kunt er ook rolletjes van maken door het in plastic folie te rollen. Daarna laat je het 3 uur in de koelkast helemaal opstijven.

Na drie uur haal je de rolletjes of de vorm uit de koelkast. De rolletjes kun je nu in plakken snijden en door de hagelslag rollen tot mooie, versierde bolletjes. De bonbons uit de vorm haal je eruit en hierbij strooi je de hagelslag eroverheen.

In deze video kun je alles nog eens goed bekijken.

Bij mij is het een beetje mislukt.. Maar lekker zijn ze wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten