Recept: Rocky Road Chocolate

Naast schrijven, fotograferen en lezen vind ik koken ook hartstikke leuk. Een recept delen leek me daarom wel een leuk idee! Ik begin met iets simpels, maar iets wat o zo lekker is (zeker in de tentamenperiode, haha!): Rocky Road Chocolate!


Wat heb je nodig?

© chocolade! Ik ben gek op puur, maar je kunt ook melk of wit kiezen, maar net wat je lekker vindt.
© spekjes, koekjes, snoepjes, kleine stukjes fruit, pinda's, merinque of iets anders wat je heerlijk lijkt bij chocolade. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik heb deze keer spekjes, koekjes en frambozen. 

Er zitten aan dit recept geen precieze hoeveelheden vast, je kunt gebruiken hoeveel je lekker lijkt!

Verder:

© Iets om de chocolade te smelten
© Een cakevorm (siliconen!)

Hoe maak je deze heerlijkheid?

Het is het makkelijkste om eerst alles in kleine stukjes te snijden, breken of hakken, dan staat dit vast klaar. Daarna smelt je de chocolade. Ik doe dat au bain marie.


Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is gooi je als je andere ingrediƫnten erbij. Dit roer je goed door en daarna giet je het in de cakevorm. Gebruik echt een siliconen bakvorm, anders krijg je het er nooit meer uit! Dit zet je een paar uurtjes in de koelkast om uit te harden.

Na een paar uur is het helemaal hard is haal je het uit de koelkast. Voor je het in brokken kunt hakken moet je het even op kamertemperatuur laten komen, anders is het niet te doen. Hak het blok voor zover dat kan in brokken en geniet!


Tips!

© Elke combinatie is mogelijk, dus varieer zoveel je wilt!
© Het is heel erg leuk en lekker om er knettersuiker in te doen.
© Het hete water uit de pan (wanneer je de chocolade au bain marie smelt) kun je gebruiken om de kom daarna af te wassen, dan heb je alvast een warm sopje. 
© Bewaar de brokken in de koelkast (al is dat denk ik niet nodig want zoiets is altijd heel snel op!)
© Leuk voor een feestje of verjaardag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten