Dit is zo simpel maar zo lekker! Eerst vond ik het helemaal niet lekker. Tenminste, ik dacht dat ik het niet lekker vond omdat ik het er niet lekker uit vond zien. Zo'n rare, groene smurrie, dat kan toch niet lekker zijn!? Maar je moet altijd alles proeven, en wat bleek; ik vond het heerlijk! Guacamole, sindsdien maak ik het heel vaak.
Wat heb je nodig?
© Avocado's
© Een tomaatje
© Een uitje
© Limoensap
© Knoflook
© Een pepertje
Bij de AH kun je een pakketje kopen waarin het bovenstaande bij elkaar zit. Dit hoef je dan alleen nog maar te maken!
Hoe maak je de groene smurrie?
Het kan gewoon niet makkelijker. Hak de ui, knoflook en tomaat in kleine stukjes. Dit kan door middel van een blender of een mixer. Wij hebben thuis een heel handig Tomado apparaatje. Heb je geen machinetje, dan moet je alles zo klein mogelijk snijden of hakken.
Dan lepel je ook de avocado's uit. Deze kun je, bij het missen van een apparaat, door de andere ingrediƫnten prakken. Heb je wel een mixer dan mix je de avocado's er gewoon bij.
Als je van heel pittig houdt, kun je het hele pepertje erin doen. Dat doe ik nooit, ik gebruik hooguit de helft. Wil je het lekker fris maken, dan voeg je meer limoensap toe. Het is maar net wat je lekker vindt.
Mix, prak en hak alles door elkaar en dan.......
Heb je een heerlijke groene smurrie! Nee, het ziet er niet lekker uit en het wil ook niet mooi op de foto, maar het is heerlijk! Zeker met (tortilla)chips of op een wrap met gehakt. Smullen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten