Recept: Eimuffins

Dinsdagmiddag maakte ik iets heel lekkers! Ik had het nog nooit gemaakt, maar wel vaak gezien. Het leek mij erg lekker en leuk; eimuffins! Vandaag mijn recept.


Wat heb je nodig?

Ook met dit recept kun je weer eindeloos variëren. Het enige wat je echt nodig hebt zijn eieren. 
© Eieren
© Lekkers om erdoorheen te doen! Ik had een zoete puntpaprika, ham, geraspte kaas, uienpoeder en oregano.
© Siliconen muffinvorm


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de ingrediënten in kleine blokjes of reepjes. Kluts dan de eieren. Je kan uitgaan van één ei per muffinbakje, ik had in totaal dus zes eieren. Bij het klutsen sneuvelde er een ei, dus ik had er eigenlijk maar vijf, maar ook dat kwam nog prima uit. 


Mocht het nodig zijn, vet de muffinbakjes dan een beetje in. Daarna vul je deze met je ingrediënten. Ik deed eerst de paprika en de ham erin. Dan giet je de geklutste eieren erbij. Vul het tot net onder de rand. Ten slotte deed ik er wat geraspte kaas, de kruiden en een beetje zout en peper overheen. Dan zet je alles voor 25 minuutjes in de oven. Na de 25 minuten zet je de oven uit, het deurtje op een kiertje en laat je de muffins in de oven afkoelen, dan storten ze niet helemaal in. Wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze eten! 


2 opmerkingen: